Kral Şakir Geri Dönüşüm çevre için çalışıyor

Kral Şakir Geri Dönüşüm filmi vizyona hazırlanırken karakterin yaratıcısı Karikatürist Varol Yaşaroğlu Boğaziçi Üniversitesi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi’ne konuk oldu.

Kral Şakir Geri Dönüşüm

Türkiye’nin en çok seyredilen çizgi filmi Kral Şakir’in yaratıcısı Karikatürist Varol Yaşaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi’nde bir konuşma yaptı.

Zirvenin “Sürdürülebilir bir dünya mümkün mü?” bölümünde, vizyona girecek “Kral Şakir Geri Dönüşüm” filmine değinerek “Elimizden gelenin en iyisini yapmak, çocuklarımıza bırakacağımız en iyi miras olacak.” dedi.

Yaşaroğlu konuşmasında dünyamızın geleceği için geri dönüşümün yaşam biçimi olması gerektiğini söyledi. Ve bunun için de “önce çocukları kazanmalıyız” diye belirtti.

“Geri dönüşüm için önce çocukları kazanmak gerektiğini düşünüyorum. Kocaman yürekleri ve büyükleri umuda çağıran bakış açılarıyla onlar ailelerinin yaşam tarzını değiştirecektir” dedi.

 

Kral Şakir Geri Dönüşüm

 

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, kurumsal sosyal sorumluluktaki yeni yol haritalarını konuşmak için alanının en iyi örneklerini Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi’nde buluşturdu.

Zirve bu yıl “Dayanışmanın Gücü” temasıyla gerçekleşti. İş dünyası ile sivil toplumdan uzman konuşmacıların katıldığı toplantıda Karikatürist Varol Yaşaroğlu da konuşma yaptı.

Kral Şakir Geri Dönüşüm çevre bilincini geliştiriyor

“Vizyona girmeye hazırlanan üçüncü filmimiz ‘Kral Şakir Geri Dönüşüm’de, geri dönüşümün yaşam tarzı olması gerektiğini ele aldık. Farkındalığı önce çocuklarımıza kazandırmalıyız çünkü onlar ailelerini mutlaka değiştirecek. Böylece değişimden tüm toplum etkilenecek.

Kral Şakir’in çocukların hayatına doğru dokunuşlar yapabilmesi ve onları daha iyiye yönlendirmesi öncelikli hedefimiz.

Geri dönüşüm ve çevre de farkındalık kazanmalarını arzuladığımız konuların başında geliyor.”

Çocuklarımıza bırakacağımız en iyi miras

Kral Şakir filminin yaratıcısı Yaşaroğlu geri dönüşümün önemini vurgulamak için konuşmasında bazı örnekler verdi:

“Şu anki yaşam tarzımızın sürmesi için 2030 yılında iki dünyaya ihtiyacımız olacağı konuşuluyor. İnsan yapımı kimyasallar, bir nesilde 1 milyon tondan 400 milyon tona çıkmış.

170 yılda atmosfere salınmış karbondioksitin yarısı, son 35 yılda oluşmuş. Plastik ürünlerin yüzde 91’i geri dönüştürülmüyor. Plastik üretiminin 8 yılda yüzde 40 artması bekleniyor.

2050 yılında okyanuslarda balıktan çok plastik atık olması bekleniyor. Kağıt üretimi için ormanlar yok ediliyor.

Dünya Sağlık Örgütü, hava kirliliğinin her yıl 7 milyon kişinin ölümüne sebep olduğunu bildiriyor. 1.7 milyon çocuk her yıl çevre kirliliği kaynaklı sebeplerle hayatını kaybediyor.

Çocuklarımıza vaat ettiğimiz gelecek ne yazık ki şimdilik bu. Bunu değiştirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmak, bizim çocuklarımıza bırakacağımız en iyi miras olacak.”

Kral Şakir Geri Dönüşüm filmi neler söylüyor?

Kral Şakir – Geri Dönüşüm” sinema filmi çevre bilincini kazandırmak için geliyor.

“Dünya hiçbirimizin değil, dünya hepimizin. Dünya herhangi birinin kişisel malı değil, dünya bizler ve bizlerin çocuklarının yaşam alanı.

Bu yaşam alanını da elimizden geldiğince güzel bir şekilde kullanmalıyız. Yarın bizler bu dünyada giderken, arkamızda bırakacağımız çocuklarımız, yani gelecek nesillerimiz de bu dünyada iyi bir şekilde yaşamalılar. Havayı kirletmemeliyiz, denizlere çöp atmamalıyız, ağaçları kesmemeliyiz.

Geleceğimiz için, sürdürülebilir, sağlıklı ve yaşanabilir çevreyi tahrip etmeden gelişmek ve doğayı korumak zorundayız.

Biz doğayı korudukça doğa da bizi korur.”

CEVAP VER