ÇEKÜL Bilgi Ağacı Çevirimiçi Çocuk Atölyeleri

ÇEKÜL Bilgi Ağacı Çevirimiçi Çocuk Atölyeleri başladı. Vakıf 30 yıllık eğitim deneyimini çevrimiçine taşıdı. Tohumlarla Yolculuk, Geçmişten Öğreniyorum, Gezegenin Eşikleri eğitimleri bağış karşılığı sunuluyor. 

ÇEKÜL Bilgi Ağacı

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı ÇEKÜL, bireyin niteliksel gelişimine öncelik veren eğitim anlayışı ile doğanın yaşamı mümkün kılan döngüsünü çocuklara ve gençlere aktarmaya devam ediyor.

6-8 yaş, 9-11 yaş ve 15-18 yaş gurubu için hazırlanan ÇEKÜL Bilgi Ağacı Çevrimiçi Atölyeleri, disiplinlerarası bir yaklaşımla, farklı öğrenme stilleri ve çoklu zekâ kuramı dikkate alarak geliştirildi.

ÇEKÜL Bilgi Ağacı eğitim uzmanları ile Zoom uygulamasıyla yapılan çevrimiçi atölyeler, eğitimde fırsat eşitliği kapsamında bağış karşılığında düzenleniyor.

ÇEKÜL Bilgi Ağacı Tohumlarla Yolculuk Atölyesi

6-8 yaş için tasarlanan atölyede öğrencilerin doğayı ve tohumları daha yakından tanımaları amaçlanıyor. Çocuklar canlılar, bitki ve tohum arasındaki ilişkiyi, benzerlikleri ve farklılıkları keşfediyor. “Tohum ve Tohumun Yolculuğu” eğitim sunumu ve “Beni Tohumlarımdan Tanı” bilmeceli oyunla tohumları, yayılma yollarını ve doğadaki canlılarla ilişkisini öğreniyor. Atölye sonunda tohum çimlendirme etkinliği bulunuyor.

ÇEKÜL Bilgi Ağacı

ÇEKÜL Bilgi Ağacı Geçmişten Öğreniyorum Atölyesi

9-11 yal için tasarlanan atölye çocukları miras, bellek ve müze kavramlarıyla tanıştırıp her bireyin kent kimliğinin ve mirasının parçası ve aktarıcısı olduğunu hatırlatıyor.

“Müze”nin hikâyesiyle tanışan öğrenciler, geçmişlerine ait bir objeyi seçerek onun izini sürüyor, objenin geçmişten bugüne getirdiği ve geleceğe ileteceği mesajı hayal ediyor. Atölyenin sonunda “ÇEKÜL Geçmişten Öğreniyorum Sanal Müzesi” için bir fotoğraf karesine yer alıyorlar.

ÇEKÜL Bilgi Ağacı

ÇEKÜL Bilgi Ağacı Gezegenin Eşikleri Atölyesi 

Stockholm Dayanıklılık Merkezi ve Avustralya Ulusal Üniversitesi tarafından geliştirilen “gezegenin eşikleri” kavramına odaklanarak hazırlanan atölyede amaç, küresel ekolojik sorunların günlük yaşamdaki seçimlerimizle bağlantısı hakkında farkındalık yaratmak. Ekolojik ayak izimizi küçültmek için çözümler üzerine düşünmek.

Çevrimiçi atölye içerikleri ve katılım hakkında bilgi almak için tıklayın

CEVAP VER