Çocuklara çevresel farkındalık: Yeşil Gezegen Birlikte Mümkün

Çocuklara çevresel farkındalık eğitimi “Yeşil Gezegen Birlikte Mümkün” ile Vodafone Sürdürülebilirlik Projesi 1000 öğrenciye ulaşıyor. İklim değişikliği, geri dönüşüm, sürdürülebilirlik eğitimi online gerçekleşiyor.

Çocuk çevre farkındalık eğitim

“Yeşil Gezegen Birlikte Mümkün” sürdürülebilirlik projesi Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğiyle 7-14 yaş arası öğrenciler için hazırlandı.

Proje kapsamında Türkiye’nin farklı illerinde iklim değişikliği, elektronik atık dönüşümü, geri dönüşüm, sürdürülebilirlik ve afet konularında online eğitimler veriliyor.

Önce gönüllü eğitmenler eğitiliyor

Yaklaşık 6 ay sürecek projede, eğitici eğitimleri ve farkındalık eğitimleri ile iki aşamalı bir program uygulanıyor. 50 gönüllü eğitmen ile 1.000 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

İlk aşamadaki eğitici eğitimlerine Vodafone Gönüllüleri, Habitat Gönüllüleri ve eğitmenleri katılıyor. Eğitmenler, eğitim içerik ve yöntemleri ilgili bilgi ve beceri kazanıyor. Yerelde kullanacakları etkinlik uygulamaları ve eğitim yöntemleri hakkında bilgi alıyor.

Gönüllü eğitimler çocuklara farkındalık eğitimi veriyor

İkinci aşamadaki farkındalık eğitimlerine Türkiye’nin farklı illerinden 7-14 yaş arası çocuklar katılıyor. Çocuklar eğitime katılmadan önce konu ile ilgili videolar izliyor.

Videoyu izleyen çocuklara gönüllü eğitmenler çevre bilinci geliştirmeye yönelik online eğitimler veriyor. Online eğitimin ardınan “Yarını Kodlayanlar” eğitimi ile devam ediliyor. Çocuklar öğrendikleri bilgileri pekiştirerek dünya sorunlarına çözüm üretiyor.

Eğitimleri tamamlayan çocuklar, sürdürülebilirlik ve afet farkındalıklarının gelişmesi için hazırlanan “Peki şimdi ne yapabilirim?” başlıklı online içerikleri izleyebiliyor.

Çocuklar çözüm üretiyor: Kidathon

“Yeşil Gezegen Birlikte Mümkün” projesinin son aşaması, fikir maratonu “kidathon” yarışması ile tamamlanıyor.

Daha önce farkındalık eğitimine katılan öğrenciler “iklim değişikliği, elektronik atık dönüşümü, geri dönüşüm, sürdürülebilirlik ve afet” konularında çözüm üretiyor.

Çocuklar dünya sorunları için ürettikleri çözüm önerilerini yarışmaya gönderiyorlar. Jürinin seçtiği ilk 3 ilkokul takımı ve ilk 3 ortaokul takımı ödül kazanıyor.

Çocuk çevre farkındalık eğitim

Geleceğimiz için hep birlikte çalışalım

“Yeşil Gezegen Birlikte Mümkün” projesi ile ilgili Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel şunları söyledi:

2 yıl önce başladığımız “Bu Atıklar Kod Yazıyor” projesiyle, çalışanlarımızın ve iş ortaklarımızın katkısıyla topladığımız e-atıkların geri dönüştürülmesinden elde edilen gelirle okullarda kodlama sınıfları açıyoruz.

Geçen yıl başlattığımız “ReWorld Açık İnovasyon Programı” ile e-atık sorununa gençlerle birlikte kapsayıcı ve sürdürülebilir çözümler arıyoruz.

Çocuklarımızda çevre ve sürdürülebilirlik bilinci oluşması için “Yeşil Gezegen Birlikte Mümkün” projesini hayata geçirdik.

Eğitim alan çocuklar çevre sorunlarıyla ilgili dijital çözümler üretiyor. Dünyamızı korumak için iklim elçileri oluyorlar. Daha yeşil, daha yaşanabilir, daha sürdürülebilir bir gezegen ancak hep birlikte çalışarak mümkün.

Proje ile ilgili Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise şöyle konuştu:

İnsan kaynaklı iklim değişikliğinin etkilerini sürekli gözlemliyoruz. Artan afetler sonucu birçok canlı zarar görüyor. Habitat Derneği olarak farkındalık yaratmak ve çözümler geliştirmek için çalışıyoruz.

“Yeşil Gezegen Birlikte Mümkün” projesi ile 1.000 öğrenci ve  ebeveynlerine ulaşmayı hedefliyoruz. Fikir maratonları ile çocukların sürdürülebilirlik alanında fikir geliştirmelerine ve hayata geçirmelerine olanak sağlıyoruz.

CEVAP VER