Masal Vadisi kampı, Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi’nde düş arkadaşlarını bekliyor. Masalanası Deniz Soruklu Evren ve Doğa Anlatıcısı Güneşin Aydemir 30 Eylül – 3 Ekim’de doğaya çağırıyor.
Dinlemek ve anlatmak. Anlamak ve anlaşılmak. Bireyin kendini ifadesi ve mutlu bir yaşam sürmesi için çok önemli beceriler. Can kulağı ile dinleyebilmek. Candan anlatabilmek…
Masal denilince akla çocuklar ve çocukluk gelse de “anlamak ve anlaşılmak” becerisi kazanmak için her yaşta masallar yol gösteriyor. Bu nedenle yetişkinler için de masal atölyeleri çok önemli.
Buğday Derneği’nin tohumlarını atan Victor Ananias öncülüğünde kurulan Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi “kendini anlama ve ifade” üzerine bir kamp ile bizi doğaya çağıyor.
Güneşin Aydemir, kuruluşundan bu yana Buğday Derneği’nde emek veriyor. Deniz Soruklu Evren ise Kardeş Masallar projesini 7 yıldır sürdürüyor. Birlikte yetişkiler için hazırladıkları “Masal Vadisi Atölyesi” ile bizi 30 Eylül – 3 Ekim tarihlerinde Çamtepe’ye çağırıyorlar.
Masal Vadisi Atölyesi için çağrı
Güneşin Aydemir ve Deniz Soruklu Evren, düş arkadaşlarına şöyle sesleniyor:
Konfor alanından çıkıp Çamtepe’de farklı bir deneyim yaşamak isteyen düş arkadaşlarımızı arıyoruz.
Sessizliği, yolu, ağaçları, tohumları, rüyaları, sopaları, kapıları, Victor’un yaptığı yapıyı, doğayı, masal bilgimizi arkamıza aldık.
Birlikte iyiyiz, sanat psikolojiyi güçlendirir.
Kolektif alanda yaşanan deneyimler, güzel hatıralar bırakır. Önümüzde, ardımızda, anda olanlara masal vadisinden bakalım. Anlatmak istersen düşlerini al da gel.
Günlük yaşamın dayattıklarından sanatla düşleyerek, düşünerek, duyarak uzaklaşmak. Yeni bir alan açmak, kendine yakınlaşmak için doğa alanına açık bir davet.
Teknik, esin, kontrol, serbestlik, sınır, özgürlük, bilinç ve bilinç dışı arasında denge…
Sessizlik, duyma, dinleme, rüyalar, mitoslar…
Görmek ve gözlemlemek. Tarafsızca dinlemek ve tanık olmak…
Bireysel yaratıcılığı adım adım geliştirmek. Ve kolektif hafızaya anlatı ile tanıklık etmek…
Yeteneklerimizi birlikte keşfetmek fark etmek ve açığa çıkartmak…
Güneşin Aydemir hakkında
Ankara’da doğdu. Biyoloji okudu. Doğa koruma konusunda pek çok sivil toplum kuruluşunda çalıştı.
Kazdağı’ndaki Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi’nin kurucusu ve koordinatörü.
Kuruluşundan bu yana Buğday Derneği’nde emek veriyor. Doğa ve insan ile alakalı konularda yazıyor, çiziyor, düşünüyor, konuşuyor ve anlatıyor.
Deniz Soruklu Evren
Sahne Sanatları Gösteri Yönetimi okudu. Tiyatro yaratıcı drama liderliği yaptı. Oyunculuk, eğitim danışmanlığı yapıyor. Sabancı Müzesi, İş Sanat, İş Bankası Muzesi, iksv altkat ve farklı STK’lar ile Kardeş Masallar Projesini 7 yıldır sürdürüyor.
Ekol Drama Sanat Evi’nde 9 yıl yaratıcı drama çocuk yetişkin grupları kurumsal eğitimlerde liderlik ve atölye yöneticiliği yaptı.
İş Bankası Müzesi için “Beş kuruşa beş hikaye” anne baba ve çocuklarla tasarruf atölyelerini gerçekleştirdi. Sabancı Müzesi için drama ve müze atölyeleri düzenledi.
“Kardeş Masallar” projesi yaratıcısı ve projeyi yıllardır farklı STK’larla uyguluyor. Masalın dilini kullanarak mülteci uyum sürecine hizmet ediyor. Projeyi Hatay, Mardin, Urfa, Diyarbakır, Gaziantep, Malatya’da uygulandı.
Borusan Contemporay’de “Hikaye Anlatıcılığı” ve İş Sanat’ta “Sakar Cadı Vin’in Maceraları” masal atölyelerini gerçekleştirdi. İstanbul Kültür Sanat Vakfı iksvaltkat ile “İstanbul Masalları” çoğulculuk atölyesini düzenleyip masal sahnesi kurdu. İstanbul Tiyatro Festivali’nde izleyici ile buluştu. Bu etkinliğin bir de kitabı bulunuyor.
- Daha fazla bilgi ve kayıt için: eceyakupoglu@gmail.com ve www.bugday.org