Rahmi Koç Müzesi çevrim içi eğitimleri müze girişi kazandırıyor

Rahmi Koç Müzesi ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine çevrimiçi eğitimler hazırladı. Biyolojiden astronomiye, fen bilgisinden teknolojiye okulu destekleyen eğitimlere katılanlar ücretsiz müze girişi kazanıyor.

Rahmi Koç Müzesi çevrim içi eğitimleri

Türkiye’nin ilk ve tek sanayi müzesi olan Rahmi M. Koç Müzesi, öğretmen ve öğrencilere çevrim içi eğitimler hazırladı.

Tüm Türkiye’den katılıma açık eğitimler öğrencilerin sınıf içi öğrenimini destekliyor. Müzenin sunduğu olanakların da güçlendirdiği içerikler biyolojiden astronomiye, fen bilgisinden teknolojiye kadar birçok konuya odaklanıyor.

Keşfe dayalı ve eğlenceli yöntemler, öğrencilere mekandan bağımsız bilinç ve beceri kazandırmayı hedefliyor.

Sınırsız Müzecilik Sınırsız Eğitim

“Sınırsız müzecilik” anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Rahmi M. Koç Müzesi, eğitimde de sınırları kaldırıyor. Müzenin, okul müfredatını destekleyen “Müzede Eğitim” uygulaması çevrim içi ortamda öğretmen ve öğrenciler ile buluşuyor.

Rahmi M. Koç Müzesi Eğitim Bölümü’nün hazırladığı eğitimler iki aşamalı gerçekleşiyor.

İlk aşamada; çevrim içi eğitim öncesi öğretmen ve öğrenciler sınıfta seçtikleri konu hakkında tartışma ve etkinlikler düzenliyor.

İkinci aşamada; canlı yayın ziyareti ile müze tanıtımı, konu anlatımı ve etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Rahmi Koç Müzesi çevrim içi eğitimleri

Eğitimler öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunuyor, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine yardımcı oluyor. Biyolojiden astronomiye, fen ve teknolojiden yenilenebilir enerjiye kadar farklı konularda atölyeler sunuluyor.

Öğrenciler müze koleksiyonunda yer alan objeler ile kara yolu, raylı ulaşım, denizcilik, havacılık ve iletişim konularında bilgi ediniyor. Öğrendiklerini uygulayabiliyor, dersleriyle bağlantı kurarak bilinç ve beceri kazanıyorlar.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik eğitimler, Zoom üzerinden 40’ar dakika olarak iki ayrı şekilde gerçekleştiriliyor. İlk 40 dakikanın sonunda 10 dakika ara veriliyor.

Katılımın minimum 15, maksimum 30 kişiyle sınırlı olduğu eğitimler için öğretmenler, yıllık eğitim planında yer vermek istedikleri bir ya da birden fazla alan seçebiliyor.

2020-2021 Eğitim Öğretim süreci boyunca devam eden eğitimlere katılan öğrenciler, İstanbul, Ankara ve Ayvalık’taki Rahmi M. Koç Müzelerinden birine giriş hakkı kazanıyor.

Rahmi Koç Müzesi çevrim içi eğitimleri

Rahmi Koç Müzesi Çevrim İçi Eğitimleri

  • İletişim Eğitimi

Mustafa V. Koç Binası’nda bulunan telgraf, telefon, diktafon, gramofon, kamera ve televizyon gibi iletişim aletlerinin nadir örneklerden oluşan koleksiyonu inceleyebilen öğrenciler, iletişim tarihine yolculuk yapıyor.

  • Zeytinyağı Fabrikası Eğitimi

Müzedeki bölüm Ayvalık Bademli Köyündeki gerçek bir zeytinyağı fabrikasının parçalarından oluşuyor. Gerçek bir buharlı makinenin, taşıyıcı bantlarla çevrilen değirmen taşlarının ve preslerin nasıl çalıştığı öğrenilebiliyor.

  • Ulaşım Araçları

Hava, kara, denizyolu ve raylı ulaşım bilgileri veriliyor. Öğrenciler B-24 uçağının parçalarını inceleyebiliyor. Atlı ve elektrikli tramvayların çalışmasını karşılaştırabiliyor. Denizyolu ulaşımının gelişimi, Kısmet Teknesi’nin hikayesi, ilk buharlı araba ve müzedeki Malden Buharlı Otomobili’nin çalışma prensipleri sunulan içerikler arasında yer alıyor.

  • Bilimsel Aletler: Güneş Saati

İnsanoğlunun en temel ihtiyaçlarından olan zamanın takibinin sosyal, ekonomik, kültürel, teknolojik geçmişine geri dönülüyor. Güneş saatinin nasıl çalıştığı ve tarımın insan yaşamı için önemi anlatılıyor.

Rahmi Koç Müzesi çevrim içi eğitimleri

  • Renkli Matematik Dünyası

2010 yılının Aralık ayında açılan bu bölüm; 43 adet deney seti ve öğretmen anlatımlarıyla çocuklara, matematik ve fen bilimlerini “anlaşılmaz, erişilmez” olmaktan çıkarıp “dokunulabilir, sevilebilir ve anlaşılabilir” kılmayı hedefliyor.

  • Enerji Atölyesi

Dünyadaki yenilenebilir ve yenilenemez enerji kaynaklarının nasıl oluştuğu, üretim süreçleri, kullanım alanları ve çevreye olan etkileri ele alınıyor.

  • Fen ve Teknoloji Atölyesi

Kaldıraçlar, palangalar, eğik düzlem, dişli çarklar ve sürtünme kuvveti deneyleri yer alıyor. Öğrenciler, fen ile teknoloji arasındaki ilişkiyi bütünleştiriyor, günlük hayatta karşılaştığı sorunlara fenden yararlanarak çözüm arayışında bulunabiliyor.

  • Astronomi Atölyesi

Büyük Patlama’dan günümüze uzanan 13.8 milyar yıllık süreci dev panolar ve Sihirli Küre’den paylaşılan görüntülerle öğrencilere aktarıyor.

  • Biyoloji Atölyeleri

Vücudun temel yapı taşı DNA ve insan bilimi arasındaki bağ ele alınıyor. Klorofil ve şeker deneyleri ile “yaparak-yaşayarak” öğrenme sağlanıyor.

Eğitimlere nasıl katılabilirsiniz?

Öğretmenler katılmak istediği eğitim/eğitimleri seçerek 0212 369 66 00 133-120-105-136 dahili numaralar veya muzeegitimi@rmk-museum.org.tr üzerinden rezervasyon yaptırabiliyor.

CEVAP VER