Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali ‘birlikte iyiyiz’ diyor

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali iyi olmamız için havanın, suyun, toprağın, ormanın, böceğin, domatesin, komşunun iyi olması gerektiğini hatırlatıyor. Ücretsiz gösterimler 19-22 Kasım İstanbul Pera Müzesi’nde.
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali

Dünya tüm canlıların ortak yaşam alanı. Hep birlikte uyum içinde yaşamak, ekosistemin dengesi hepimizin için önemli. 2008 yılından bugüne, gezegenimizin sorunlarına çözüm önerileri anlatan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali “Herkes iyiyse biz de iyiyiz.” diyor.

Bu yıl festival Covid-19 salgını önlemleriyle 19-22 Kasım İstanbul Pera Müzesi’nde, 1-6 Aralık’ta ise tüm Türkiye’de çevrimiçi olarak izleyicileri ile buluşuyor.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 2020 seçkisi iyi olmamız için mevsimin, havanın, suyun, toprağın, yabanın, çiftçinin, tohumun, ormanın, böceğin, domatesin, komşunun iyi olması gerektiğini hatırlatıyor.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali İstanbul’da

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali kapsamında İstanbul Pera Müzesi’nde 20 adet kısa ve uzun metrajlı farklı temalarda belgesel film gösterilecek.

Sürdürülebilir tarım ve gıda sistemleri, tohum, onarıcı hayvancılık, su hakkı, iklim değişikliği ve göç, altın madenciliği ve atıklar, mega yangınlar, biyoçeşitlilik, doğa koruma ve yabani hayat, sosyal girişimcilik, sürdürülebilir ekonomi konularında etkileyici hikayeler izleyeceğiz.

Festival 19 Kasım’da, Birlemiş Milletler’in kuruluşunun 75. yılını ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın beşinci yılını kutlamak için “Milletler Birleşince: Acil Zamanlar için Acil Çözümler” filmi ile açılıyor.

Sürdürülebilir Yaşam için “Bisikletli Anneler”

Festivalde beni en çok heyecanlandıran filmlerden biri, 2019 yapımı “Bisikletli Anneler” filmi. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye ‘de de annelere ilham olacağını umuyorum.

Modern hayatın yaşam bağlarımızı koparmasının küresel etkilerini ve yük bisikletinin nasıl çözüm olabileceğini anlamaya çalışan bir annenin yolculuğunu anlatıyor.

Yapımcı Liz Canning, 2008 yılında ikiz çocuk sahibi olana dek her yere bisikletle gitmiş. Anne olunca Liz bebeklerini arabayla taşımayı boğucu buluyor; kendini özgür ve canlı hissettiren bisikletini özlüyor.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali

İnternette “aile bisikleti” diye arama yapınca, arabasını yük bisikletiyle değiştiren insanlardan oluşan küresel bir harekete ulaşıyor.

Bir bisikletçi ve bir anne olarak yük bisikletleri dünyasını keşfe çıkıyor. Deneyimleri Liz’e, sürdürülebilirliğin taviz vermek ve eziyet çekmek olmadığını, tüketim çağında neredeyse hiçten bir şeyler yaratabilmenin insanı nasıl güçlendirdiğini öğretiyor.

Daha birçok umut ve ilham veren film, Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nde bizi bekiyor.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali

SYFF2020 Seçkisi Pera Müzesi Gösterimleri

  • Birlikte Büyüyoruz / How We Grow (Yönetmen: Haley Thompson, Tomas Zuccareno, 2017, 65′)
  • Gıdayla Gelen Dönüşüm / Food for Change (Yönetmen: Benoît Bringer, 2019, 55′)
  • Gölgede Yetişen Kahve / Shade Grown Coffee (Yönetmen: Alexander Kinnunen 2020, 76′)
  • İklim Arafı / Climate Limbo (Yönetmen: Elena Brunello, Paolo Caselli, Francesco Ferri 2019, 40′)
  • Johannesburg Altını / Jozi Gold (Yönetmen: Sylvia Vollenhoven, Fredrik Gertten 2019, 74′)
  • Mega Yangınlar / Mega Fires (Yönetmen: Cosima Dannoritzer 2020, 93′)
  • Müşterekler İçin Mücadele / Hacking for the Commons (Yönetmen: Philippe Borrel 2019, 87′)
  • Suyun Efendileri / Lords of Water (Yönetmen: Jérôme Fritel 2019, 56′)
  • Yabanın Dönüşü / Rewilding (Yönetmen: Vincent Perazio 2019, 52′)
  • Yeni Bir Tür: Sosyal Girişimcinin Yükselişi / The New Breed: The Rise of the Social Entrepreneur (Yönetmen: Pete Williams 2020, 80′)
  • Ayna / Mirror (Yönetmen: Pierre Reynard 2020, 25′)
  • Bir Avuç Çöp / A Fistful of Rubbish (Yönetmen: David Regos 2019, 14′)
  • Biyotaklit / Biomimicry (Yönetmen: Leila Conners 2015, 22′)
  • Biyotaklit Vaadleri / The Promise of Biomimicry (Yönetmen: Leila Conners 2020, 23′)
  • Çalınan Balıklar / Stolen Fish (Yönetmen: Gosia Juszczak 2020, 30′)
  • Milletler Birleşince: Acil Zamanlar için Acil Çözümler / Nations United: Urgent Solutions for Urgent Times (Yönetmen: Richard Curtis 2020, 34′)
  • Onarıcı Reçete / A Regenerative Secret (Yönetmen: Ben Cowan ve Taliesin Black-Brown 2018, 8′)
  • Ormanı Onaran Keçiler / From Weedy Forests to Grassy Woodlands (Yönetmen: Antoinette Wilson ve Jordan Osmond 2020, 12′)
  • Kompost Hikâyesi / The Compost Story (Yönetmen: Finian Makepeace 2017, 7′)
  • Yeni Ekonomiye Geçiş / How We Live: A Journey Towards a Just Transition (Yönetmen: Mark Decena 2014, 8′)
PAYLAŞ
Önceki İçerikSürdürülebilir Yaşam Rehberi ile iyi gelecek
Sonraki İçerikSürdürülebilir gelecek için AÇEV Zoom işbirliği
Meraklı, paylaşımcı ve esinlendirici olmayı seviyorum. Ekolojik yaşama olan merakım, Türkiye’de ve dünyada organik ürünleri araştırmaya yöneltti beni… 2006 yılında organik ürünleri tüketici ile buluşturan Türkiye'nin ilk e-ticaret sitesinin kurucularındanım. Sağlıklı, çevre dostu, yeşil, organik ve ekolojik ürün üreticileri, çiftçiler, ithalatçılar, tüketiciler, sivil toplum kuruluşu çalışanları, yayıncılar, yazarlar, akademisyenler ile tanıştım. Öğrendiklerimi paylaşmak istedim ve 2011 yılında “Aslı Dede ile Yeşil Yaşam” radyo programına başladım. “Yeşil yaşam için neler yapabiliriz?” sorusunun cevaplarını konuklarım ile birlikte arıyorum. Çocuklar için yeşil, ekolojik, sürdürülebilir yaşam haberleri ve yararlı bilgilere ulaşabileceğiniz Yesilcocuk.com sitesini yönetiyorum. Karnaval.com radyo BabyJoy'da Yeşil Çocuk programını hazırlayıp sunuyorum. Posta Gazetesi Pazar Postası ekinde "Doğal Yaşam" sayfasını hazırlıyorum. Milliyet - PembeNar.com Aile bölümü Yeşil Çocuk köşesinde yazıyorum. Yeşil, ekolojik, organik, sürdürülebilir yaşam alanında içerik ile pazarlama (text, audio, video), etkinlik, atölye ve sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyorum. Organik yaşamı merak etmeye, öğrendiklerimi paylaşmaya ve esinlendirici olmak için çalışmaya devam ediyorum. Program arşivime ve yazılarıma Yesilinasli.com'dan ulaşabilirsiniz. İÜ SBF Kamu Yönetimi lisans, İÜ SBE Tanıtım Halkla İlişkiler yüksek lisans mezunuyum. Öğrencilik yıllarında vekil ilkokul öğretmenliği yaptım, çocuk tiyatro oyunlarında oynadım. 1996-97 arası ABD’de yaşadım ve GWU Uluslararası Halkla İlişkiler Sertifika Programı’na katıldım. 1993’den bugüne online-offline pazarlama iletişimi ve e-ticaret proje geliştirme alanlarında çalıştım. Bersay İletişim, Futurekids, Doğan Online e-kolay.net, Borusan Elektronik Otomax.com, Hurriyetemlak.com ve Kanz Çocuk Giyim pazarlama iletişimi ve e-ticaret projelerinde görev aldım.

CEVAP VER